Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τα κοσμήματα στη χειρομαντεία

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι η επιλογή ενός δαχτυλιδιού αλλά και η τοποθέτησή του σε συγκεκριμένο δάχτυλο δεν είναι τυχαία? Πόσες φορές έχετε νιώσει ένα κόσμημα να σας "μιλάει", να σας τραβάει, κι μόλις το φορέσετε να νιώσετε ότι σας δίνει δύναμη? Μήπως και τα φυλαχτά δε λειτουργούν κάπως έτσι?
Η μελέτη αυτή των δαχτυλιδιών, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της χειρομαντείας κι αυτό γιατί κάθε δάχτυλο αντιπροσωπεύει κάποιες αξίες της ζωής μας. Η επιθυμία για τοποθέτηση ενός δαχτυλιδιού σε συγκεκριμένο δάχτυλο του χεριού μας, μπορεί να θεωρηθεί σαν σημάδι ότι ο τομέας της ζωής μας που σχετίζεται με το συγκεκριμένο δάχτυλο, ίσως χρειάζεται λίγο παραπάνω "βάρος", λίγη προσοχή.
Με λίγα λόγια, η επιθυμία για τοποθέτηση δαχτυλιδιού σε συγκεκριμένο δάχτυλο, μπορεί να μας αποκαλύψει ζητήματα που μπορεί να μας απασχολούν, να μας δείξει σε ποιο τομέα της ζωής μας αισθανόμαστε ανασφάλεια ή να μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε τα στοιχεία του χαρακτήρα μας που υποσυνείδητα θέλουμε να ενισχύσουμε.
Το μέγεθος του δαχτυλιδιού όπως καταλαβαίνετε, σχετίζεται με το πόσο έντονα μας απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα.

Εκτός βέβαια από την ασυνείδητη τοποθέτηση του δαχτυλιδιού, υπάρχει και η συνειδητή επιλογή με σκοπό την ενίσχυση κι ενδυνάμωση του εκάστοτε τομέα, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την επιλογή δαχτυλιδιού με τον αντίστοιχο και κατάλληλα φορτισμένο κρύσταλλο και ακόμα καλύτερα, όταν και το ίδιο το δαχτυλίδι αποτελείται από το μέταλλο που σχετίζεται με τον συγκεκριμένο τομέα.

Για να προχωρήσουμε με την ερμηνεία, πρέπει αρχικά να έχουμε υπόψιν το ρόλο του κάθε χεριού.
Το αριστερό χέρι είναι γενικά αυτό που δέχεται, είναι παθητικό, yin. Τοποθετώντας συνειδητά δαχτυλίδι στο αριστερό χέρι, τείνουμε να έλκουμε, να δεχόμαστε στη ζωή και στο σώμα μας τις συγκεκριμένες αξίες που σχετίζονται με το δάχτυλο.
Από την άλλη, το δεξί χέρι είναι αυτό που δίνει, είναι ενεργητικό, yang. Τοποθετώντας δαχτυλίδι εδώ, επικεντρωνόμαστε στην προσφορά γενικότερα και στη δημιουργία.

Ας μελετήσουμε λοιπόν το κάθε δάχτυλο ξεχωριστά:

Αντίχειρας. Κυριαρχείται από την Αφροδίτη. Το στοιχείο του είναι ο αιθέρας. 
Αξίες: θέληση, αποφασιστικότητα, προσωπική βούληση, ικανότητα για εκτίμηση και σωστή κρίση καταστάσεων.
Δαχτυλίδι εδώ υποδεικνύει επιθυμία για έλεγχο καταστάσεων και ιδιαίτερο πείσμα λόγω γενικότερης αδυναμίας χαρακτήρα. Όταν βρίσκεται στο αριστερό χέρι, δείχνει ότι αυτή η ανάγκη για έλεγχο έχει επιβληθεί από το περιβάλλον.
Η συνειδητή τοποθέτηση δαχτυλιδιού εδώ, βοηθά ανεβάζοντας την ενέργεια και ενδυναμώνοντας τη θέληση προσφέροντας παράλληλα ενθάρρυνση για δράση.
Κρύσταλλοι: Φεγγαρόπετρα, Αμέθυστος, Διαμάντι

Δείκτης: Κυριαρχείται από το Δία. Στοιχείο του είναι το νερό.
Αξίες: Προσωπική ταυτότητα, μέγεθος εγωισμού, φιλοδοξία, κινητικότητα, ικανότητα για ηγεσία.
Δαχτυλίδι εδώ υποδεικνύει έντονη επιθυμία για αρχηγία, έλεγχο και επιβολή εξουσίας, επιδίωξη ηγετικής θέσης, τυραννικό ή καταπιεστικό χαρακτήρα, αυξημένο εγωισμό, και όλα αυτά μπορεί να υπερκαλύπτουν την ντροπαλότητα ή την χαμηλή αυτοπεποίθηση του ατόμου. Όταν βρίσκεται στο αριστερό χέρι εκφράζει, για τις γυναίκες, τον ρόλο της αυταρχικής νοικοκυράς.
Όταν τοποθετηθεί συνειδητά, βοηθά στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και στο να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε, είτε σε εμάς, σε άλλους ή σε καταστάσεις.
Κρύσταλλοι: Τουρμαλίνη, Λάπις Λάζουλι, Περίδοτο, Οπάλιο, Σμαράγδι.

Μέσος: Κυριαρχείται από τον Κρόνο. Στοιχείο του είναι η γη.
Αξίες: πειθαρχία και ισορροπία, πως χειριζόμαστε τις ευθύνες, σχέση με την κοινωνία και τις αξίες. Είναι ένα δάχτυλο που σχετίζεται γενικά με τη δέσμευση και την ωριμότητα.
Δαχτυλίδι εδώ δείχνει φόβο, μοναξιά ή και αίσθημα ανασφάλειας. Σε ποιο βαθύ επίπεδο, μπορεί να αποκαλύπτει βαθιά κρυμμένα θέματα με τη μητέρα.
Η συνειδητή τοποθέτηση δαχτυλιδιού μπορεί να στοχεύσει στην μείωση του άγχους και την επίτευξη συναισθηματικής σταθερότητας.
Κρύσταλλοι: Λυχνίτης, Όνυχας, Αχάτης, Τοπάζι, Μάτι Τίγρης, Νεφρίτης.

Παράμεσος: Κυριαρχείται από τον Απόλλωνα ή τον Ήλιο. Στοιχείο του είναι η φωτιά.
Αξίες: Συναισθηματική έκφραση, δημιουργικότητα, αυτοέκφραση, προσωπική εικόνα.
Δαχτυλίδι εδώ υποδηλώνει ανησυχία για την προσωπική μας εικόνα, ανάγκη για θαυμασμό στο πρόσωπό μας ή και ανησυχία για θέματα αισθηματικής φύσης.
Όταν τοποθετήσουμε συνειδητά δαχτυλίδι, μπορούμε να βοηθήσουμε στην βελτίωση της αισθητικής μας αντίληψης ή να ενεργοποιήσουμε την δημιουργικότητα και τη φιλικότητα στο χαρακτήρα μας.
Κρύσταλλοι: Ροζ Τουρμαλίνη, Λυχνίτης, Ρουμπίνι, Διαμάντι.

Μικρός κυριαρχείται από τον Ερμή. Στοιχείο του είναι ο αέρας.
Αξίες: επικοινωνία, σεξουαλικότητα.
Δαχτυλίδι εδώ υποδηλώνει δυσκολίες σε αυτούς τους δύο τομείς, συνήθως υπερβολική σπατάλη ενέργειας για την ικανοποίηση σεξουαλικών επιθυμιών ή εμμονή με το χρήμα και την απόκτησή του.
Η συνειδητή τοποθέτηση δαχτυλιδιού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της επικοινωνίας καθώς και στην ανεμπόδιστη έκφραση της σεξουαλικότητας.
Κρύσταλλοι: Μπλε Τοπάζι, Ακουαμαρίνα, Ζαφείρι.


Σαν τελευταία παρατήρηση να τονίσω πως, οι προτεινόμενοι κρύσταλλοι είναι ενδεικτικοί, όπως και σε πολλές άλλες αντιστοιχίες όσον αφορά την πρακτική, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι να ακολουθούμε πάντα το ένστικτό μας για να ανακαλύψουμε τι μας εκφράζει καλύτερα. Στην προκειμένη περίπτωση, ίσως έχετε παρατηρήσει περιστατικά όπου ένα δαχτυλίδι μένει στην ίδια θέση για πολλά χρόνια προφανώς γιατί προσφέρει συναισθηματική κάλυψη ή και θεραπεία στον κάτοχο. Γενικά, εδώ έχουμε να κάνουμε με την προσωπική επιλογή, είναι φυσιολογικό πολλές φορές να αποκλίνει από τα "συνηθισμένα" αλλά μην σας αποθαρρύνει αυτό, ο τελικός σκοπός είναι να μάθουμε να ακούμε το ένστικτό μας, στο τέλος ο καθένας μας γνωρίζει καλά μόνο τον εαυτό του..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου