Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

οι Στόχοι του "Μάγου"

Είναι κοινώς γνωστό ότι ένας "Μάγος" ακολουθεί κάποιους στόχους στη ζωή του που σκοπό έχουν να τον οδηγήσουν στην εξύψωση του πνεύματος και να τον ολοκληρώσουν σαν οντότητα. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία της Μαγείας! Έχουν διατυπωθεί για αυτόν τον λόγο συγκεκριμένοι κανόνες-νόμοι τους οποίους αφείλει να ακολουθήσει.

Η προσωπική μου αντίληψη πάνω σε αυτούς τους στόχους ξεκινάει από την..

Αυτογνωσία & Αυτοβελτίωση. Οφείλουμε να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, να αναγνωρίζουμε τα ελαττώματα, τις αδυναμίες αλλά και τα προτερήματά μας. Η όλη προσπάθειά μας πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση αυτών, και κυρίως στην εξέλιξη του εαυτού. Ισχυρό βοήθημα για να επιτύχουμε σε αυτό αποτελεί η..
Γνώση. Η συνεχής μελέτη και ο καθημερινός συλλογισμός πάνω σε όλους τους τομείς της ζωής, θα μας βοηθήσει στην κατανόηση των δυνάμεων που μας περιβάλουν και γενικότερα του κόσμου γύρω μας. Μέσω της Γνώσης θα επιτύχουμε την..
Ισορροπία & Αρμονία με το σώμα μας και κατ επέκταση με τον κόσμο γύρω μας. Το υλικό σώμα είναι ένας ναός, ένα σύστημα τόσο περίπλοκο και τόσο οργανωμένο, που μας διατηρεί στη ζωή και προστατεύει το πνεύμα. Οφείλουμε να το διατηρούμε υγιές και καθαρό φροντίζοντας για την καλή λειτουργία του σε υλικό και πνευματικό επίπεδο. Μόλις αντιληφθούμε την σπουδαιότητά του και δούμε το σώμα σαν μικρογραφία του μακρόκοσμου, θα κατανοήσουμε ότι είμαστε ένα κομμάτι ενός συνόλου που λειτουργεί αρμονικά και όχι αυθαίρετα. Και ύστερα θα επέλθει..
ο Σεβασμός. Προς τη ζωή, τα όντα, τη διαφορετικότητα, τα πιστεύω, τις προσωπικές ανάγκες..
Γιατί ο Σοφός, πρώτα από όλα σέβεται και κατανοεί..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου