Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πανσέληνος Δεκεμβρίου

Ημερομηνία για το 2015: 25 Δεκεμβρίου

Κύριες ονομασίες: Κρύο φεγγάρι, φεγγάρι της μεγάλης νύχτας
Άλλες ονομασίες: Φεγγάρι των γηραιών, φεγγάρι της βελανιδιάς

Η πανσέληνος αυτή του τελευταίου μήνα του χρόνου, συμβολίζει το σκοτάδι και το τέλος του παλιού. Είναι καιρός να κοιτάξουμε πίσω, τη χρονιά που πέρασε, και να κάνουμε έναν απολογισμό των πράξεων κι εμπειριών μας, να αξιολογήσουμε τη ζωή μας. Αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία θέτουμε στόχους. Για να έρθει όμως το καινούριο, το παλιό πρέπει να πεθάνει. Πρέπει να απαλλαγούμε από τα περιττά βάρη, υλικά και πνευματικά, ώστε, ανάλαφροι πια, να ξεκινήσουμε το ταξίδι προς τον καινούριο εαυτό.

Αντιστοιχίες:
Χρώματα: κόκκινο, λευκό, μαύρο
Φυτά: πεύκο, πουρνάρι, κισσός, γκι, μούρα, κανέλα
Θεότητες: Αθηνά, Περσεφόνη, Άδης, Μινέρβα, Οσίρις
Κρύσταλλοι: οψιδιανός, ρουμπίνι
Στοιχείο: γη

Ενέργειες: 
Όπως με κάθε πανσέληνο, δουλεύουμε πάνω στην προστασία, την αφθονία, την γονιμότητα, την καθοδήγηση, την γνώση. Αυτή είναι και η κατάλληλη φάση για λήψη αποφάσεων.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος όμως, ευνοεί ιδιαίτερα και:
την Κατάστρωση στόχων για το νέο έτος
τον Εθελοντισμό, τις φιλανθρωπίες και τις δωρεές
την Μαγεία των κρυστάλλων



Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Κέλτικο Ξόρκι ενάντια στο Κακό Μάτι

Ποδοπατώ το μάτι
όπως η πάπια τη λίμνη
ο κύκνος το νερό
το άτι τον κάμπο
η αγελάδα το χορτάρι
όπως συντρίβει το πλήθος των στοιχείων.

Έχω τη δύναμη τ'ανέμου πάνω σ'αυτό
Έχω τη δύναμη της οργής πάνω σ'αυτό
Έχω τη δύναμη της φωτιάς πάνω σ'αυτό
Έχω τη δύναμη του κεραυνού πάνω σ'αυτό
Έχω τη δύναμη της αστραπής πάνω σ'αυτό
Έχω τη δύναμη των καταιγίδων πάνω σ'αυτό
Έχω τη δύναμη του φεγγαριού πάνω σ'αυτό
Έχω τη δύναμη του ήλιου πάνω σ'αυτό
Έχω τη δύναμη των αστεριών πάνω σ'αυτό
Έχω τη δύναμη των ουρανών και των κόσμων πάνω σ'αυτό.

Ένα κομμάτι του πάνω στις γκρίζες πέτρες
Ένα κομμάτι του πάνω στον απόκρυμνο λόφο
Ένα κομμάτι του πάνωστους γρήγορους καταρράκτες
Ένα κομμάτι του πάνωστα νεραιδολίβαδα
κι ένα κομμάτι του πάνω στη μεγάλη αλμυρή θάλασσα.
Αυτή η ίδια είναι το καλύτερο όχημα για να το μεταφέρει.
Η μεγάλη αλμυρή θάλασσα.

Στο όνομα των Τριών της Ζωής
Στο όνομα των Ιερών Τριών
Στο όνομα όλων των Μυστικών
και των Δυνάμεων μαζί.


Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ζώα "Οικείοι"

Έχουμε συνηθίσει στην εικόνα της μάγισσας συντροφιά με κάποιο ζώο, κατά κανόνα μαύρη γάτα, χωρίς να αποκλείονται τα κοράκια, οι σκύλοι, τα ποντίκια, οι βάτραχοι κλπ. Η έννοια όμως του "οικείου" (familiar στα αγγλικά), πρωτοεμφανίστηκε στη διάρκεια του μεσαίωνα όπου διατυπώθηκε η αντίληψη ότι τα ζώα που συντρόφευαν μάγισσες, ήταν υπερφυσικές οντότητες ή μικροί δαίμονες τα οποία έστελνε ο διάβολος σε αυτές ώστε να
τις βοηθήσουν στο έργο τους ή και να τους χαρίσουν μαγικές ικανότητες. Γι' αυτόν τον λόγο, κατά την διάρκεια του κυνηγιού μαγισσών, αρκετά ζώα καταδικάστηκαν και θανατώθηκαν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους με την κατηγορία της μαγείας (!).
Η ύπαρξη ζώων-βοηθών όμως δεν περιορίζεται στις μάγισσες. Αναφορές για ζώα-οδηγητές υπάρχουν σε πολλούς πολιτισμούς (π.χ. η πιο γνωστή περίπτωση είναι των Ινδιάνων, όπου τα ζώα κατέχουν πολύ μεγάλο κομμάτι στις παραδόσεις και στους θρύλους τους) ενώ σε πολλά παραμύθια και παραδοσιακές ιστορίες του κόσμου, συναντάμε ζώα που εμφανίζονται σε στιγμές ανάγκης με το ρόλο του βοηθού.

Φτάνοντας στο σήμερα, η έννοια του οικείου έχει διατηρηθεί, κυρίως στους νεοπαγανιστές, ακόλουθους της Wicca, ως κομμάτι των παλαιότερων πρακτικών, αλλά απαλλαγμένο από την δαιμονική μορφή του παρελθόντος. Θεωρούνται πολύτιμοι βοηθοί στις μαγικές εργασίες εξαιτίας των ενστίκτων και των ψυχικών τους ικανοτήτων, οι οποίες πηγάζουν από την ευαισθησία τους σε ενέργειες και δονήσεις, τις οποίες εμείς δε μπορούμε (ακόμα!) να αντιληφθούμε.
Βέβαια, δεν διαθέτουν όλοι οι μάγοι ζώα-οικείους, δεν είναι δηλαδή απαραίτητη προϋπόθεση στο ταξίδι αυτό. Ομοίως, άτομα που διαθέτουν ζώα για συντροφιά, δεν είναι απαραίτητα μάγοι!

Η γενική αντίληψη του σκοπού ύπαρξης ενός οικείου, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι η πνευματική καθοδήγηση του μάγου και η όποια βοήθεια κατά τις μαγικές εργασίες. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα και η σωστή εξήγηση. Προσωπικά, δεν υποστηρίζω την θεωρία που θέλει το συγκεκριμένο ζώο να αποτελεί ενσάρκωση πνευματικής οντότητας με σκοπό την παροχή βοήθειας στον υποψήφιο μάγο. Μια τέτοια αντίληψη δίνει αέρα υπερφυσικού σε κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι απολύτως φυσικό. Και γιατί είναι αυτό φυσικό? Πολύ απλά, τα ζώα είναι, όπως και εμείς, όντα σε αυτόν τον πλανήτη, σύντροφοι και συνταξιδιώτες. Πιθανώς έλκουμε συγκεκριμένα ζώα όπως έλκουμε και συγκεκριμένους ανθρώπους στη ζωή μας και φυσικά κι αυτά μπορεί να έλκονται από εμάς.
Τώρα, γιατί έλκουμε συγκεκριμένα ζώα κι αντίστοιχα, αυτά έλκονται από εμάς? Αυτό είναι κάτι που δε μπορούμε να γνωρίζουμε, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Πολλά βρίσκονται πέρα από το επίπεδο κατανόησής μας. Ένας ολόκληρος κόσμος απλώνεται μπροστά μας κι εμείς γνωρίζουμε ελάχιστα γι' αυτόν.
Ίσως τα πράματα στο κάτω κάτω να είναι απλά, αλλά η περιορισμένη μας αντίληψη όσον αφορά τον φυσικό κόσμο, δε μας επιτρέπει να αποδεχτούμε το προφανές και πάντα επιζητούμε απαντήσεις πολύπλοκες, που να ταιριάζουν στα δικά μας ιδανικά. Τόσο απλά που ίσως το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να απολαύσουμε την παρέα των οικείων μας, φροντίζοντάς τους, και φερόμενοι σε αυτούς σαν σε ομοίους, και ίσως τότε μάθουμε πολλά από αυτήν την σχέση.. ίσως αυτή είναι η καθοδήγηση που μας προσφέρουν.. 

Αυτές βέβαια είναι προσωπικές σκέψεις. Αν εσείς επιλέξετε να υιοθετήσετε την ιδέα του οικείου ως βοηθό-πνεύμα, φυσικά και μπορείτε να το κάνετε. Να θυμάστε όμως πάντα ότι κανένα ζώο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως εργαλείο. Τα ζώα, όπως κι εμείς, είναι όντα με ελεύθερη βούληση, την οποία και οφείλουμε να σεβαστούμε. Είναι δικαίωμά τους να αποφασίσουν εάν θα σας συντροφεύσουν ή όχι, εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στις εργασίες σας και φυσικά δεν πρέπει ΠΟΤΈ να εξαναγκάζονται για οτιδήποτε. Άλλωστε, ανήκει στην γενικότερη αντίληψη ενός μάγου ο σεβασμός προς τη φύση και τα πλάσματά της...


Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Πως να γίνεις Μάγος/Μάγισσα

Το άρθρο αναφέρεται στη θρησκεία της Wicca και για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, δεν είμαι οπαδός της συγκεκριμένης θρησκείας, απλά παρέθεσα το κείμενο για το γενικό του μήνυμα. Θεωρώ ότι περνάει κάποιες σημαντικές συμβουλές καθώς και προειδοποιήσεις για αυτούς που θα ήθελαν να αποκαλούνται “μάγοι” λόγω της έλξης που τους ασκεί η συγκεκριμένη λέξη.



Becoming a Witch
By Morgaine
© Morgaine 2001

Με ρωτούν συχνά πως κάποιος-α μπορεί να γίνει μάγος-μάγισσα. Βρίσκεις κάποιον που είναι ήδη μάγος και σε μετατρέπει κι εσένα; Η μήπως είσαι μάγος απλά και μόνο με το να το λες; Μπορείς να μετατρέψεις τον εαυτό σου σε μάγο;

Η διαδικασία της “μετατροπής” κάποιου σε μάγο, δεν συμβαίνει αστραπιαία. Είναι μια αλλαγή ζωής, ένα νέο μονοπάτι στο ταξίδι της ζωής. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, μελέτη και δουλειά. Αν προηγουμένως ακολουθούσες μια δεσπόζουσα θρησκεία, μπορεί να υπάρχουν κάποιες αντιλήψεις που απαιτούν χρόνο για να ξεπεραστούν και καινούριες ιδέες που απαιτούν επίσης χρόνο για να αφομοιωθούν. Έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι, είναι συχνά δύσκολο, ερχόμενοι από μια χριστιανική ζωή, να αισθανθούν άνετα όταν προσεύχονται στη Θεά. Όλα τα καινούρια πράγματα χρειάζονται χρόνο, αν όμως βλέπεις σοβαρά αυτό το μονοπάτι, στο τέλος θα βρεις το δρόμο σου…

Ανεξάρτητα από το πώς ανακάλυψες την Παλιά Θρησκεία, το γεγονός είναι ότι βρίσκεσαι εδώ. Που πηγαίνεις λοιπόν; Στο βιβλιοπωλείο. Για έναν αρχάριο, τα βιβλία είναι σαν τον αέρα που αναπνέεις. Πρέπει να τα έχεις, η να έχεις κάποια πρόσβαση σε αυτά με κάποιο τρόπο. Αν δεν μπορείς να τα αγοράσεις λόγω οικονομικών, ή δεν αισθάνεσαι ασφαλής με το να κατέχεις βιβλία για την Τέχνη, το διαδίκτυο είναι το επόμενο καλύτερο μέρος.

Και στα δύο, βιβλία και διαδίκτυο, θα βρεις έναν πλούτο γνώσεων που θα βοηθήσει στην καθοδήγηση πάνω στο καινούριο αυτό μονοπάτι. Βέβαια, όπως με όλα τα πράγματα, υπάρχουν οι καλές πληροφορίες, αλλά και οι κακές πληροφορίες. Απέφευγε οποιοδήποτε βιβλίο ή διαδικτυακό τόπο που μιλάει για έλεγχο ατόμων με οποιοδήποτε τρόπο, προξένηση κακού σε κάποιον, δέσιμο με ξόρκια αγάπης ή που να σε συμβουλεύουν να ψέλνεις στα λατινικά κυρίως αν δεν έχεις ιδέα του τι λες. Αυτά τα βιβλία ή τόποι δεν θα εκπληρώσουν την ανάγκη για μάθηση της Τέχνης και η μόνη χρησιμότητά τους είναι να σε μπερδέψουν.

Όταν θα έχεις διαβάσει μια ποικιλία βιβλίων και νιώσεις έτοιμος, το επόμενο βήμα είναι να βρεις έναν δάσκαλο. Αν έχεις πρόσβαση σε κάποιον δάσκαλο, κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης… Η ύπαρξη ενός μέντορα προσφέρει πολλά όταν είσαι αρχάριος καθώς θα συναντήσεις καταστάσεις που δεν θα μπορείς να εξηγήσεις και θα χρειάζεσαι διευκρινίσεις.

Αν απλώς ψάχνεις για το πώς θα καταφέρεις ξόρκια και γητειές, τότε η Τέχνη δεν είναι για σένα. Η Τέχνη είναι ένα σοβαρό πνευματικό μονοπάτι κατά την οποία, η μαγεία χρησιμοποιείται, αλλά έρχεται δεύτερη μπροστά στην ίδια τη θρησκεία…

Εδώ πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα σχετικά με το ξεκίνημα σε αυτό το μονοπάτι για την συμμόρφωση κάποιας συμπεριφοράς απέναντι στην Τέχνη. Συχνά έχουμε κάποια άτομα που, μετά την ανάγνωση κάποιων βιβλίων, νομίζουν ότι μπορούν να αποκαλούν τους εαυτούς τους Κύριους της Τέχνης. Αυτοχρίζονται με τον τίτλο της Κυράς ή του Λόρδου, φοράνε μια μαύρη μπέρτα, ένα Πεντάκτινο Αστέρι στο μέγεθος της παλάμης και πάνε. Δεν είναι αυτή η ουσία της Τέχνης. Αν έχεις ξοδέψει χρόνια ακολουθώντας ένα μονοπάτι, αν έχεις δουλέψει σκληρά με τα πνευματικά μαθήματα που σου έχουν παρουσιαστεί και πιστεύεις ότι αξίζεις τον τίτλο και τον βαθμό, τότε χρησιμοποίησέ τον. Μόνο σκέψου, πως θα ένιωθες αν μετά από όλα αυτά, έρχεται ένας πρωτάρης με έξη μήνες και πέντε βιβλία στο ιστορικό του, και να αυτοαποκαλείται Κυρά του Φωτός ή Λόρδος του Κεραυνού. Είναι προσβλητικό. Είναι όπως όταν σε συμβούλευαν οι γονείς σου όσο μεγάλωνες (ή ακόμα μεγαλώνεις) “μην βιάζεσαι, όλα θα έρθουν μόνα τους και θα είναι ακόμη καλύτερα μετά την αναμονή”. Αυτή είναι η αλήθεια της Τέχνης. Οι τίτλοι και η κάποια συμπεριφορά, δεν θα σε κάνουν πνευματικά καλλιεργημένο…

Όλα όσα ειπώθηκαν, αποκτήθηκαν μέσω μελέτης. Άδραξε όσες πληροφορίες μπορείς. Βρες τον καλύτερο δάσκαλο. Διάβασε οτιδήποτε πέφτει στα χέρια σου. Βγες στη Φύση και επικοινώνησε με τη Θεά και τον Θεό. Αφουγκράσου τα δέντρα και τον άνεμο και τη ροή του νερού γιατί αυτός είναι ο κόσμος της Μαγείας.





* Το κείμενο είναι από το αρχείο “Book of Shadows” που ανήκει στην ιστοσελίδα:
www.sacred-texts.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Δουλευοντας με τα χρωματα

Είναι αποδεδειγμένο το ότι τα χρώματα έχουν επίδραση στη νόηση και στα συναισθήματά μας. Όλοι μας έχουμε κάποια προτίμηση ή και αντιπάθεια για κάποιο συγκεκριμένο χρώμα που μπορεί μάλιστα να αλλάξει και με τα χρόνια. Αυτό οφείλεται στην υποσυνείδητη συσχέτιση των χρωμάτων με συγκεκριμένες καταστάσεις (π.χ. το λευκό συνδέεται με την αγνότητα και το καθαρό, το κόκκινο με το πάθος και την ένταση, το μαύρο με το σκοτάδι και το φόβο, κ.ο.κ), γνώση που πέρασε σε εμάς από τους προγόνους μας.

Αυτή η συσχέτιση εφαρμόζεται και στη μαγεία όπου η ενέργεια αυτή των χρωμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Βασικός τρόπος είναι η χρήση χρωματιστών κεριών. Φυσικά η χρήση χρώματος δεν περιορίζεται εκεί. Έτσι μπορούμε να επιλέξουμε χρώμα για το ύφασμα του ιερού μας, για το χαρτί και το μελάνι που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε, για το ύφασμα ή τα διάφορα υλικά με τα οποία θα κατασκευάσουμε ένα φυλαχτό, για τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου που δουλεύουμε ή ακόμη να οραματιστούμε συγκεκριμένο χρώμα κατά το διαλογισμό, και γενικώς, όπως μπορούμε να φανταστούμε.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις γενικά αποδεκτές αντιστοιχίες κάθε χρώματος, ίσως βρείτε και διαφορές με αυτές από άλλες πηγές. Η ουσία είναι πως, όπως και με τα υπόλοιπα τυπικά της μαγείας, σημασία έχει το πως νιώθει κανείς για το κάθε χρώμα και το σκοπό μιας και αποτελεί προσωπική υπόθεση και πρέπει να εναρμονιστούμε με το ένστικτό μας για να μας αποκαλύψει το σωστό συνδυασμό.


Λευκό:
Στοιχείο: Αέρας
Πλανήτης: Σελήνη
Ημέρα: Δευτέρα
Ζώδιο: Υδροχόος
Θεότητα: Σελήνη, Απόλλωνας, Άρτεμις, Αθηνά, Ιανός, Μπριγκίτ, Ντιάνα, Μπαστ
Ενέργειες: εξαγνισμός, κάθαρση, προστασία, αγνότητα, πνευματική φώτιση, θεραπεία, ειρήνη, άμυνα, αλήθεια, εξορκισμός, σπάσιμο κατάρας
Γενικά, είναι καλό να υπάρχει πάντα ένα λευκό κερί σε κάθε εργασία.

Ασημί:
Στοιχείο: Νερό
Πλανήτης: Σελήνη
Ημέρα: Δευτέρα
Ζώδιο: Ιχθύς
Θεότητα: Σελήνη, Εκάτη, Άρτεμις, Αστάρτη, Ντιάνα
Ενέργειες: αναγέννηση, συναισθηματική σταθερότητα, όνειρα, ψυχικές δυνάμεις

Γκρι:
Στοιχείο: Νερό
Πλανήτης: Σελήνη
Ημέρα: Δευτέρα
Ζώδιο: Σκορπιός
Θεότητα: ισχύουν πάνω-κάτω οι ίδιες με το ασημί
Ενέργειες: (γενικά ουδέτερο χρώμα) εξουδετέρωση αρνητικών επιρροών, φραγμός ενέργειας

Κίτρινο:
Στοιχείο: Αέρας
Πλανήτης: Ερμής
Ημέρα: Τετάρτη
Ζώδιο: Δίδυμοι
Θεότητα: Ερμής
Ενέργειες: πνευματική διαύγεια, επικοινωνία, συγκέντρωση, μνήμη, γνώση, μάθηση, σπουδές, ομιλία και γραφή, οραματισμός

Πορτοκαλί:
Στοιχείο: Φωτιά
Πλανήτης: Ήλιος, Άρης, Έρμής
Ημέρα: Κυριακή, Τρίτη, Τετάρτη
Ζώδιο: Λέων, Τοξότης
Θεότητα: Κρόνος, Δήμητρα
Ενέργειες: γοητεία, επιτυχία, αφθονία, ευημερία, νομικά ζητήματα, ενθάρρυνση, αισιοδοξία

Καφέ:
Στοιχείο: Γη
Πλανήτης: Σελήνη, Αφροδίτη
Ημέρα: Δευτέρα, Παρασκευή
Ζώδιο: Αιγόκερως
Θεότητα: Ήρα, Γαία
Ενέργειες: γείωση, σταθερότητα, επαγγελματική επιτυχία

Χρυσό:
Στοιχείο: Φωτιά
Πλανήτης: Ήλιος
Ημέρα: Κυριακή
Ζώδιο: Λέων
Θεότητα: Δίας, Απόλλωνας, Ρα
Ενέργειες: αυτοπεποίθηση, ελπίδα, εξουσία, πολυτέλεια, επενδύσεις, χρήμα, διαγραφή κακών συνηθειών κι εξαρτήσεων

Κόκκινο:
Στοιχείο: Φωτιά
Πλανήτης: Άρης
Ημέρα: Τρίτη
Ζώδιο: Κριός
Θεότητα: Εστία, Άρης, Αφροδίτη, Διόνυσος, Έρωτας, Αστάρτη, Βάκχος, Μπάστ, Μπριγκίτ, Ινάνα, Φρέγια
Ενέργειες: δύναμη, θάρρος, ανεξαρτησία, ανταγωνισμός, διαμάχες, θυμός, βία, πόλεμος, εκδίκηση, πάθος, λαγνεία, ηγεσία, πολιτικά θέματα, γονιμότητα

Ροζ:
Στοιχείο: Γη
Πλανήτης: Αφροδίτη
Ημέρα: Παρασκευή
Ζώδιο: Ταύρος
Θεότητα: Αφροδίτη, Αστάρτη, Βένους
Ενέργειες: ρομαντισμός, στοργή, αγάπη, έρωτας, γάμος, ομορφιά, φιλία, ειρήνη, ενδιαφέρον, συναισθηματική θεραπεία, απαλοιφή αρνητικότητας

Πράσινο:
Στοιχείο: Γη
Πλανήτης: Αφροδίτη, Ερμής
Ημέρα: Παρασκευή, Τετάρτη
Ζώδιο: Ταύρος, Παρθένος
Θεότητα: Πάνας, Κυβέλη, Δήμητρα, Διόνυσος, Μπαστ, Ίσις, Οσίρις, Φρέγια, Αστάρτη
Ενέργειες: ανανέωση, ανάπτυξη, τύχη, επιτυχία, χρήματα, αφθονία, ευημερία, ισορροπία, επούλωση, θεραπεία, φύση, ζωή

Μπλε:
Στοιχείο: Νερό
Πλανήτης: Δίας
Ημέρα: Πέμπτη
Ζώδιο: Ιχθύς
Θεότητα: Ποσειδώνας, Ουρανός, Ώρος, Νέπτουν
Ενέργειες: σοφία, υπομονή, κατανόηση, πίστη, τιμή, κοινωνικές σχέσεις, προφητικά όνειρα

Μωβ:
Στοιχείο: Αέρας
Πλανήτης: Δίας
Ημέρα: Πέμπτη
Ζώδιο: Τοξότης
Θεότητα: Αθηνά, Διόνυσος, Βάκχος
Ενέργειες: μαντεία, αντιστροφή, ψυχικές δυνάμεις, πνευματικότητα, διαλογισμός, αστρική προβολή

Μαύρο:
Στοιχείο: Γη
Πλανήτης: Κρόνος
Ημέρα: Σάββατο
Ζώδιο: Αιγόκερος
Θεότητα: Εκάτη, Ήρα, Άδης, Περσεφόνη, Οσίρις, Φρέγια
Ενέργειες: απώθηση αρνητικότητας, προστασία, εξορκισμός, "δέσιμο", εμπόδια, απεξάρτηση, ψυχική άμυνα




Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τα κοσμήματα στη χειρομαντεία

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι η επιλογή ενός δαχτυλιδιού αλλά και η τοποθέτησή του σε συγκεκριμένο δάχτυλο δεν είναι τυχαία? Πόσες φορές έχετε νιώσει ένα κόσμημα να σας "μιλάει", να σας τραβάει, κι μόλις το φορέσετε να νιώσετε ότι σας δίνει δύναμη? Μήπως και τα φυλαχτά δε λειτουργούν κάπως έτσι?
Η μελέτη αυτή των δαχτυλιδιών, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της χειρομαντείας κι αυτό γιατί κάθε δάχτυλο αντιπροσωπεύει κάποιες αξίες της ζωής μας. Η επιθυμία για τοποθέτηση ενός δαχτυλιδιού σε συγκεκριμένο δάχτυλο του χεριού μας, μπορεί να θεωρηθεί σαν σημάδι ότι ο τομέας της ζωής μας που σχετίζεται με το συγκεκριμένο δάχτυλο, ίσως χρειάζεται λίγο παραπάνω "βάρος", λίγη προσοχή.
Με λίγα λόγια, η επιθυμία για τοποθέτηση δαχτυλιδιού σε συγκεκριμένο δάχτυλο, μπορεί να μας αποκαλύψει ζητήματα που μπορεί να μας απασχολούν, να μας δείξει σε ποιο τομέα της ζωής μας αισθανόμαστε ανασφάλεια ή να μας βοηθήσει να αποκαλύψουμε τα στοιχεία του χαρακτήρα μας που υποσυνείδητα θέλουμε να ενισχύσουμε.
Το μέγεθος του δαχτυλιδιού όπως καταλαβαίνετε, σχετίζεται με το πόσο έντονα μας απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα.

Εκτός βέβαια από την ασυνείδητη τοποθέτηση του δαχτυλιδιού, υπάρχει και η συνειδητή επιλογή με σκοπό την ενίσχυση κι ενδυνάμωση του εκάστοτε τομέα, κάτι που ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την επιλογή δαχτυλιδιού με τον αντίστοιχο και κατάλληλα φορτισμένο κρύσταλλο και ακόμα καλύτερα, όταν και το ίδιο το δαχτυλίδι αποτελείται από το μέταλλο που σχετίζεται με τον συγκεκριμένο τομέα.

Για να προχωρήσουμε με την ερμηνεία, πρέπει αρχικά να έχουμε υπόψιν το ρόλο του κάθε χεριού.
Το αριστερό χέρι είναι γενικά αυτό που δέχεται, είναι παθητικό, yin. Τοποθετώντας συνειδητά δαχτυλίδι στο αριστερό χέρι, τείνουμε να έλκουμε, να δεχόμαστε στη ζωή και στο σώμα μας τις συγκεκριμένες αξίες που σχετίζονται με το δάχτυλο.
Από την άλλη, το δεξί χέρι είναι αυτό που δίνει, είναι ενεργητικό, yang. Τοποθετώντας δαχτυλίδι εδώ, επικεντρωνόμαστε στην προσφορά γενικότερα και στη δημιουργία.

Ας μελετήσουμε λοιπόν το κάθε δάχτυλο ξεχωριστά:

Αντίχειρας. Κυριαρχείται από την Αφροδίτη. Το στοιχείο του είναι ο αιθέρας. 
Αξίες: θέληση, αποφασιστικότητα, προσωπική βούληση, ικανότητα για εκτίμηση και σωστή κρίση καταστάσεων.
Δαχτυλίδι εδώ υποδεικνύει επιθυμία για έλεγχο καταστάσεων και ιδιαίτερο πείσμα λόγω γενικότερης αδυναμίας χαρακτήρα. Όταν βρίσκεται στο αριστερό χέρι, δείχνει ότι αυτή η ανάγκη για έλεγχο έχει επιβληθεί από το περιβάλλον.
Η συνειδητή τοποθέτηση δαχτυλιδιού εδώ, βοηθά ανεβάζοντας την ενέργεια και ενδυναμώνοντας τη θέληση προσφέροντας παράλληλα ενθάρρυνση για δράση.
Κρύσταλλοι: Φεγγαρόπετρα, Αμέθυστος, Διαμάντι

Δείκτης: Κυριαρχείται από το Δία. Στοιχείο του είναι το νερό.
Αξίες: Προσωπική ταυτότητα, μέγεθος εγωισμού, φιλοδοξία, κινητικότητα, ικανότητα για ηγεσία.
Δαχτυλίδι εδώ υποδεικνύει έντονη επιθυμία για αρχηγία, έλεγχο και επιβολή εξουσίας, επιδίωξη ηγετικής θέσης, τυραννικό ή καταπιεστικό χαρακτήρα, αυξημένο εγωισμό, και όλα αυτά μπορεί να υπερκαλύπτουν την ντροπαλότητα ή την χαμηλή αυτοπεποίθηση του ατόμου. Όταν βρίσκεται στο αριστερό χέρι εκφράζει, για τις γυναίκες, τον ρόλο της αυταρχικής νοικοκυράς.
Όταν τοποθετηθεί συνειδητά, βοηθά στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και στο να καταφέρουμε να κυριαρχήσουμε, είτε σε εμάς, σε άλλους ή σε καταστάσεις.
Κρύσταλλοι: Τουρμαλίνη, Λάπις Λάζουλι, Περίδοτο, Οπάλιο, Σμαράγδι.

Μέσος: Κυριαρχείται από τον Κρόνο. Στοιχείο του είναι η γη.
Αξίες: πειθαρχία και ισορροπία, πως χειριζόμαστε τις ευθύνες, σχέση με την κοινωνία και τις αξίες. Είναι ένα δάχτυλο που σχετίζεται γενικά με τη δέσμευση και την ωριμότητα.
Δαχτυλίδι εδώ δείχνει φόβο, μοναξιά ή και αίσθημα ανασφάλειας. Σε ποιο βαθύ επίπεδο, μπορεί να αποκαλύπτει βαθιά κρυμμένα θέματα με τη μητέρα.
Η συνειδητή τοποθέτηση δαχτυλιδιού μπορεί να στοχεύσει στην μείωση του άγχους και την επίτευξη συναισθηματικής σταθερότητας.
Κρύσταλλοι: Λυχνίτης, Όνυχας, Αχάτης, Τοπάζι, Μάτι Τίγρης, Νεφρίτης.

Παράμεσος: Κυριαρχείται από τον Απόλλωνα ή τον Ήλιο. Στοιχείο του είναι η φωτιά.
Αξίες: Συναισθηματική έκφραση, δημιουργικότητα, αυτοέκφραση, προσωπική εικόνα.
Δαχτυλίδι εδώ υποδηλώνει ανησυχία για την προσωπική μας εικόνα, ανάγκη για θαυμασμό στο πρόσωπό μας ή και ανησυχία για θέματα αισθηματικής φύσης.
Όταν τοποθετήσουμε συνειδητά δαχτυλίδι, μπορούμε να βοηθήσουμε στην βελτίωση της αισθητικής μας αντίληψης ή να ενεργοποιήσουμε την δημιουργικότητα και τη φιλικότητα στο χαρακτήρα μας.
Κρύσταλλοι: Ροζ Τουρμαλίνη, Λυχνίτης, Ρουμπίνι, Διαμάντι.

Μικρός κυριαρχείται από τον Ερμή. Στοιχείο του είναι ο αέρας.
Αξίες: επικοινωνία, σεξουαλικότητα.
Δαχτυλίδι εδώ υποδηλώνει δυσκολίες σε αυτούς τους δύο τομείς, συνήθως υπερβολική σπατάλη ενέργειας για την ικανοποίηση σεξουαλικών επιθυμιών ή εμμονή με το χρήμα και την απόκτησή του.
Η συνειδητή τοποθέτηση δαχτυλιδιού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της επικοινωνίας καθώς και στην ανεμπόδιστη έκφραση της σεξουαλικότητας.
Κρύσταλλοι: Μπλε Τοπάζι, Ακουαμαρίνα, Ζαφείρι.


Σαν τελευταία παρατήρηση να τονίσω πως, οι προτεινόμενοι κρύσταλλοι είναι ενδεικτικοί, όπως και σε πολλές άλλες αντιστοιχίες όσον αφορά την πρακτική, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Αυτό που έχει σημασία είναι να ακολουθούμε πάντα το ένστικτό μας για να ανακαλύψουμε τι μας εκφράζει καλύτερα. Στην προκειμένη περίπτωση, ίσως έχετε παρατηρήσει περιστατικά όπου ένα δαχτυλίδι μένει στην ίδια θέση για πολλά χρόνια προφανώς γιατί προσφέρει συναισθηματική κάλυψη ή και θεραπεία στον κάτοχο. Γενικά, εδώ έχουμε να κάνουμε με την προσωπική επιλογή, είναι φυσιολογικό πολλές φορές να αποκλίνει από τα "συνηθισμένα" αλλά μην σας αποθαρρύνει αυτό, ο τελικός σκοπός είναι να μάθουμε να ακούμε το ένστικτό μας, στο τέλος ο καθένας μας γνωρίζει καλά μόνο τον εαυτό του..


Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

οι Στόχοι του "Μάγου"

Είναι κοινώς γνωστό ότι ένας "Μάγος" ακολουθεί κάποιους στόχους στη ζωή του που σκοπό έχουν να τον οδηγήσουν στην εξύψωση του πνεύματος και να τον ολοκληρώσουν σαν οντότητα. Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία της Μαγείας! Έχουν διατυπωθεί για αυτόν τον λόγο συγκεκριμένοι κανόνες-νόμοι τους οποίους αφείλει να ακολουθήσει.

Η προσωπική μου αντίληψη πάνω σε αυτούς τους στόχους ξεκινάει από την..

Αυτογνωσία & Αυτοβελτίωση. Οφείλουμε να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, να αναγνωρίζουμε τα ελαττώματα, τις αδυναμίες αλλά και τα προτερήματά μας. Η όλη προσπάθειά μας πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση αυτών, και κυρίως στην εξέλιξη του εαυτού. Ισχυρό βοήθημα για να επιτύχουμε σε αυτό αποτελεί η..
Γνώση. Η συνεχής μελέτη και ο καθημερινός συλλογισμός πάνω σε όλους τους τομείς της ζωής, θα μας βοηθήσει στην κατανόηση των δυνάμεων που μας περιβάλουν και γενικότερα του κόσμου γύρω μας. Μέσω της Γνώσης θα επιτύχουμε την..
Ισορροπία & Αρμονία με το σώμα μας και κατ επέκταση με τον κόσμο γύρω μας. Το υλικό σώμα είναι ένας ναός, ένα σύστημα τόσο περίπλοκο και τόσο οργανωμένο, που μας διατηρεί στη ζωή και προστατεύει το πνεύμα. Οφείλουμε να το διατηρούμε υγιές και καθαρό φροντίζοντας για την καλή λειτουργία του σε υλικό και πνευματικό επίπεδο. Μόλις αντιληφθούμε την σπουδαιότητά του και δούμε το σώμα σαν μικρογραφία του μακρόκοσμου, θα κατανοήσουμε ότι είμαστε ένα κομμάτι ενός συνόλου που λειτουργεί αρμονικά και όχι αυθαίρετα. Και ύστερα θα επέλθει..
ο Σεβασμός. Προς τη ζωή, τα όντα, τη διαφορετικότητα, τα πιστεύω, τις προσωπικές ανάγκες..
Γιατί ο Σοφός, πρώτα από όλα σέβεται και κατανοεί..



Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η δύναμη της Προσευχής




Πιστεύετε λοιπόν ότι πραγματικά υπάρχει θεός που ακούει τις προσευχές σας; Μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι πως όχι. Έτσι, ο κάθε άνθρωπος, διαθέτοντας διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαθέτει και έναν ανάλογο βαθμό πίστης.
Είναι γνωστό όμως πως, ο τρόπος σκέψης μπορεί να κάνει τη ζωή κόλαση ή παράδεισο ανάλογα. Οι κατάλληλοι άνθρωποι για να κρίνουν αυτή την άποψη, είναι σίγουρα αυτοί που κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη με κάποια σοβαρή κι ανίατη ασθένεια, είτε πιστεύοντας στο θεό, ή απλά στις δυνατότητες τις δικές τους και του γιατρού.
Ας πάρουμε για παράδειγμα δυο ανθρώπους που έχουν να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή ασθένεια. Ο ένας είναι θρήσκος και προσεύχεται στο θεό, ενώ ο άλλος έχει εγκαταλείψει κάθε ελπίδα. Θα δούμε μια τεράστια διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης κι αυτό γιατί, η πίστη χαρίζει γαλήνη, σιγουριά και κυρίως εμπιστοσύνη. Έτσι, ο ασθενής, εστιάζει την προσοχή του στις θετικές εξελίξεις της ασθένειας παραβλέποντας τα προβλήματα και συνεπώς παίρνει κουράγιο για να συνεχίσει.
Οι ίδιοι οι γιατροί προτρέπουν τους ασθενείς να προσεύχονται υποστηρίζοντας πως η αυτοπεποίθηση βοηθάει στην θετική εξέλιξη μιας ασθένειας.
Μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια έδειξε πως όταν το άτομο είναι θρησκευόμενο, αποφεύγει τη στροφή προς τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό. Το ίδιο και για όσους εκκλησιάζονται τακτικά ή έστω ακολουθούν τη θρησκεία ανεξάρτητα από το αν εκκλησιάζονται ή όχι. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε πως, οι ενήλικοι που δεν πατάνε στην εκκλησία, έχουν 5 φορές παραπάνω πιθανότητες να πάρουν ναρκωτικά και 7 παραπάνω να γίνουν αλκοολικοί.
Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως η θρησκεία και μόνο μπορεί να σε σώσει από στραβοπατήματα!! Απλώς η πίστη και η προσευχή προσφέρουν δύναμη στο άτομο.
Θα πρέπει να τονίσω βέβαια πως δεν είναι όλες οι θεραπείες αποτέλεσμα προσευχής! Ας λάβουμε υπ' όψιν και τις παροδικές ασθένειες που γιατρεύονται μόνες τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, τις ασθένειες που μόλις ολοκληρώσουν τον κύκλο τους αρχίζουν και υποχωρούν τα συμπτώματα καθώς και τις ψυχοσωματικές ασθένειες όπου εκεί ρόλο παίζει το μυαλό μας και μόνο και οι οποίες συνήθως περνάνε με ψευτοχάπια, το γνωστό δηλαδή φαινόμενο placebo.
Η πίστη επίσης, δε βοηθάει πάντα την θεραπεία και αυτό οφείλεται και εξαρτάται από δύο παράγοντες: την ασθένεια και την ψυχολογική κατάσταση του ασθενή. Μπορεί να βοηθάει σε ασθένειες ψυχοσωματικής φύσης, τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες; Μπορούμε εντούτοις να παραδεχτούμε ότι βοηθάει στην γρήγορη ανάρρωση του ασθενή ή έστω στην αντίσταση εναντίον της ασθένειας.
Δυστυχώς όμως, όπως και σε πολλές καταστάσεις της ζωής, τείνουν να εμφανίζονται συχνά και διάφοροι απατεώνες που επικαλούμενοι επικοινωνία με θεούς, υποστηρίζουν ότι γιατρεύουν ασθένειες, με ανάλογο πάντα αντίτιμο, εκμεταλλευόμενοι έτσι την ανάγκη και τον πόνο των ανθρώπων.
Το συμπέρασμα πάντως της όλης υπόθεσης, σίγουρα δεν είναι να παρατήσουμε τους γιατρούς εφόσον δουλεύει η προσευχή για μας! "Συν Αθηνά και χείρα κίνει" όπως, πολύ σωστά, έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί. Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του, να προσπαθήσει να απελευθερωθεί από τα ψεύτικα στηρίγματα και να ανακαλύψει επιτέλους τα όριά του και τις δυνάμεις του που δυστυχώς αφήνει με την άγνοιά του να σκεβρώνουν με τα χρόνια μέσα στον, κατά τ' άλλα, Ναό της Ψυχής του...



Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τι είναι η Μαγεία

What Is Magick

by David Rankine

© copyright 1999, 2000, 2001 David Rankine

Τι είναι η μαγεία? Ξεχάστε όλες τις παραπλανητικές και στερεοτυπικές αντιλήψεις που διδαχτήκατε μέσω του φόβου και της άγνοιας και αντιμετωπίστε αυτήν την ερώτηση με ανοιχτό μυαλό. Προφανώς θα ανακαλύψετε ότι δεν αντιπροσωπεύει αυτό που σας έχουν μάθει να πιστεύετε. Η μαγεία έχει οριστεί ως "η τέχνη κι επιστήμη του να προκαλείς αλλαγές ώστε να έρθουν σε συμφωνία με τη θέληση", που μπορεί να ειπωθεί πιο απλά ως το, να προκαλείς αλλαγές να συμβούν ή ως "ενέργεια που τείνει να αλλάζει". Ο ορισμός που χρησιμοποιώ εγώ είναι "συνειδητή εξέλιξη μέσω κατευθυνόμενης ενέργειας". Αυτό όμως δεν εξηγεί πραγματικά την έννοια τη μαγείας γι' αυτό θα προσπαθήσω να αναπτύξω τους παραπάνω ορισμούς χωρίς να φλυαρήσω
Σκοπός της μαγείας είναι να εκπαιδεύσει το μυαλό ώστε να τιθασεύσει και να κάνει συνειδητά δεκτές, ικανότητες όπως η διαίσθηση, η έμπνευση και η δημιουργική φαντασία. Να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο από το 10% των λειτουργιών του εγκεφάλου μας που ήδη χρησιμοποιούμε.

Η μαγεία δέχεται την αντίληψη περί ευαίσθητων, λεπτών ενεργειών ή καλύτερα, τις βιώνει. Μπορούμε να δούμε μόνο το 1/7 του φωτεινού φάσματος, αυτό όμως δε σημαίνει πως ότι δε βλέπουμε, δεν μπορεί να μας επηρεάσει (π.χ. ακτίνες Χ, υπεριώδης ακτίνες). Έτσι η μαγεία εστιάζει περισσότερο σε αυτές τις λεπτές ενέργειες και τις κατευθύνει ώστε να προκαλέσουν αλλαγές. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται πείρα και εκπαίδευση ώστε να βελτιωθεί η δύναμη του μυαλού και, κυρίως, η θέληση.
Ενέργειες όπως ο διαλογισμός, έλεγχος της αναπνοής, οραματισμός, τελετουργικά και άλλα, είναι όλα σχεδιασμένα για να βελτιώσουν το μυαλό και το σώμα, να οξύνουν την αντίληψη, να ισορροπήσουν τις λειτουργίες και να μας διευκολύνουν στο να διακρίνουμε και να χειριζόμαστε καλύτερα τις ευαίσθητες λεπτές ενέργειες.
Με τον ίδιο τρόπο, μια προσωπικότητα είναι τόσο δυνατή, όσο η θέλησή της και, όσο πιο ισορροπημένο είναι το άτομο, τόσο πιο δυνατή είναι η θέλησή του...

Η πρακτική της μαγείας, τείνει να λειτουργεί ως μετατρεπτικός μηχανισμός και μπορεί να γίνει μια λεπτή διαδικασία. Όσο περισσότερο την εξασκείς, τόσο περισσότερο αλλάζεις και οι περιττές αναστολές, ενοχές, το κοινωνικό στίγμα και η αίσθηση αμαρτίας που χτίζει η κοινωνία, εξαφανίζονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το να απελευθερωθεί η ενέργεια, που σπαταλάται σε αυτές τις αντιλήψεις, στο πνεύμα, ενδυναμώνοντας την προσωπικότητα.
Η πιο σωματική πλευρά όπως η yoga, ο χορός, το μασάζ κ.α., απομακρύνουν την ένταση που κρατείται στο σώμα, την απελευθερώνουν και απομακρύνουν την φραγή της ενέργειας η οποία καταστρέφει πλήρως την αποδοτικότητα και μπορεί να συμβάλλει σε τυχόν ασθένειες.
Πιθανότατα, η κύρια διαφορά ανάμεσα στη μαγεία και τα άλλα θρησκευτικά μονοπάτια προς την πνευματική ανάπτυξη, είναι ότι, η μαγεία είναι πιο δυναμική και δίνει έμφαση σε εσένα για να δουλέψεις για την αλλαγή. Δεν υπάρχουν γκουρού στη μαγεία, μόνο μαθητές με διαφορετικές προοπτικές και εμπειρίες. Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, όπως και σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Η μαγεία τείνει να δουλεύει αρκετά με σύμβολα καθώς, αυτά αποτελούν τη γλώσσα του ασυνειδήτου και αυτή είναι μια περιοχή με τρομερή δύναμη προς άντληση. Τα σύμβολα έχουν πολλές λειτουργίες και μια από αυτές, απελευθερωμένη μέσω της μαγείας, μπορεί να είναι η ικανότητα να αναστατώσουμε το εγώ, να διακρίνουμε περισσότερες ενέργειες ή να βιώσουμε άμεσες αποκαλύψεις. Μπορεί να μην έχουμε καταφέρει να εξηγήσουμε πλήρως πως λειτουργούν τα σύμβολα, ξέρουμε όμως από πείρα πως, συγκεκριμένα σύμβολα, δένουν αρμονικά με συγκεκριμένα είδη ενεργειών.
Για παράδειγμα, ένας μάγος μπορεί να σου πει πως, άμα θες να προσελκύσεις την αγάπη, πρέπει να φοράς πράσινα ρούχα και άρωμα τριαντάφυλλου, πιθανότατα θα σου πει να φοράς κάτι χάλκινο όπως ένα βραχιόλι ή κολιέ κλπ. Όλα αυτά είναι αντικείμενα που συνδέονται με την Αφροδίτη η οποία αντιπροσωπεύει την αγάπη κι έτσι οι συμβουλές σχετίζονται με τη μετάδοση ενέργειας (συμπαθητική μαγεία ή το να προκαλείς καταστάσεις να συμβούν, δουλεύοντας με αντικείμενα που συνδέονται με αυτές). Αυτή είναι μια από τις πιο παλιές και κοινές πρακτικές της μαγείας. Το να δουλεύεις με σύμβολα ενός είδους ενέργειας, τείνει να ελκύει την ενέργεια αυτή.

Και μια προειδοποίηση: Η μαγεία συχνά αντιμετωπίζεται ως ένας δρόμος για κρυμμένες δυνάμεις και προσεγγίζεται για τον λανθασμένο λόγο, κυρίως για σεξ, δύναμη και πολλά λεφτά. Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι λανθασμένο σε αυτό καθαυτό, αλλά, όταν ασχοληθείς με τη μαγεία, θα ανακαλύψεις ότι τείνεις να παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι αντί αυτού που θες.
Όταν εφαρμόζεις τη μαγεία, χρησιμοποιείς γενικά τεχνικές για να μεταποιήσεις την κατάσταση συνειδητότητας και να ανυψώσεις ενέργεια την οποία θα κατευθύνεις για να δημιουργήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το κανάλι που χρησιμοποιεί η ενέργεια όταν κατευθύνεται από τη μεταποιημένη κατάσταση συνειδητότητας, δεν είναι απαραίτητα το μονοπάτι που μπορεί να περιμένεις σε μια φυσιολογική καθημερινή κατάσταση. Η μαγεία όντως φέρνει δύναμη, αλλά είναι δύναμη για να χρησιμοποιηθεί για σένα, όχι πάνω σε άλλους.
Αυτό δε σημαίνει πως είναι λανθασμένο το να χρησιμοποιείς τη μαγεία για να αποκτήσεις περισσότερα υλικά αγαθά ούτε το να εκτελέσεις ένα τελετουργικό ή ξόρκι για να πάρεις μια δουλειά ή να καταφέρεις κάποιον να κοιμηθεί μαζί σου. Η μαγεία επικεντρώνεται στην πρόθεση και αν η πρόθεσή σου είναι να πάρεις μια δουλειά, δεν επιβάλλεσαι σε άτομα όπως εάν προσπαθούσες να αναγκάσεις κάποιον να κάνει κάτι που, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα το έκανε. Τότε μόνο επιβάλλεσαι στη θέλησή του.
Αν πραγματοποιήσεις ένα τελετουργικό για να προσελκύσεις αγάπη χωρίς να καθορίσεις ένα άτομο αλλά αφεθείς στην ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον και να ανθίσει η αγάπη μεταξύ σας ή για να νιώσεις περισσότερο επιθυμητός-ή και καλύτερα απέναντι στον εαυτό σου, τότε δε επιβάλλεσαι σε κανέναν, αλλά προσπαθείς να δημιουργήσεις θετική αλλαγή.
Η μαγεία είναι μια υποχρέωση στον εαυτό σου και απαιτεί αποφασιστικότητα, επιμονή, δύναμη, ανοιχτό μυαλό σε αλλαγές και απουσία αυστηρότητας, αγάπη για τη ζωή και για τον εαυτό σου καθώς και την επιθυμία για εκπλήρωση του καθήκοντός σου. Μπορεί να έχεις ήδη όλες αυτές τις αξίες και να τις εφαρμόζεις χωρίς να το αποκαλείς μαγεία. Η μαγεία δεν έχει να κάνει με ετικέτες. Η μαγεία είναι το να μαθαίνεις τη φυσική ροή της ενέργειας στο σύμπαν και να δουλεύεις αρμονικά με αυτήν για να προκαλέσεις θετικές αλλαγές σε σένα και στο περιβάλλον σου.
...
Η εκπαίδευση και η πείρα αποκαλύπτουν δυνάμεις του υποσυνείδητου κι έτσι δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα σύμβολα γίνονται πιο σημαντικά όσο αναπτύσσεσαι, ορίζοντας τη γλώσσα των ονείρων και του ασυνειδήτου και δημιουργώντας μια πιο ελαστική αντίληψη του δικτύου του σύμπαντος. Για να αναπτυχθείς πνευματικά, είναι σημαντικό να μείνεις ελαστικός και όχι δογματικός. Να είσαι ανοιχτός στις νέες εμπειρίες και πρόθυμος να αμφισβητήσεις τις ιδέες και τα πιστεύω σου εξαιτίας αυτών των εμπειριών.
Η μαγεία μπορεί να γίνει επώδυνη διαδικασία. Δεν είναι εύκολο να διατηρείς την πειθαρχία και την ειλικρινή αυτοκριτική συνέχεια. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να διαχειριστείς τις ενέργειες χωρίς να χάσεις την ισορροπία μερικές φορές. Το σημαντικό είναι να παραμείνεις ειλικρινείς. Κανείς δεν είπε ότι η μαγεία είναι εύκολη! Χρειάζεται πολύ εξάσκηση, σκληρή δουλειά και πόνο αλλά η ανταμοιβή είναι η πνευματική και διανοητική ανάπτυξη, η χαρά της ζωής και η ομορφιά της μη εξαρτώμενης αγάπης.

Πέρα από τα όρια, δεν υπάρχουν όρια!



© copyright 1999, 2000, 2001 David Rankine
www.avalonia.co.uk



* Το κείμενο μεταφράστηκε από εμένα και είναι διαθέσιμο αυτούσιο στο αρχείο “Book of Shadows” που ανήκει στην ιστοσελίδα:
www.sacred-texts.com